SB Massages

Online boeken SB Massages

massage-middenbeemster

Ontspanningscoach voor kinderen

Als ontspanningscoach begeleid ik kinderen naar een ontspannen leven. We zijn allemaal druk en we staan niet meer stil bij de gevolgen hiervan. Stress, burn-out of zelfs chronische vermoeidheid zijn de soms ernstige gevolgen. En wat doen we?...We leren onze kinderen hetzelfde. Het gevolg hiervan is dat veel kinderen psychosomatische klachten hebben als hoofdpijn en buikpijn. De dokter kan niets vinden en jij als ouder zit met de handen in het haar.

Als ontspanningscoach kan ik jouw als ouder hierin een helpende hand bieden. Ik leer je kind(eren) hoe ze zich beter kunnen ontspannen en ik geef jullie als ouders handvatten om hierin bij te dragen. Jullie hulp hierin is immers hard nodig, en soms is het nodig om even een spiegel voor te houden.

Tegenwoordig vergeten we nogal eens te ‘voelen’ en voelen doe je niet met je hoofd maar met je buik, hierdoor kom je even uit je hoofd. En dan kan het zomaar gebeuren dat er gevoelens naar boven komen. Gevoelens die je met je hoofd nog lekker kon tegenhouden omdat je er misschien geen zin in had. Gevoelens heten niet voor niets gevoelens, zij zijn er om gevoeld te worden. Als dat gebeurt, hebben ze hun taak volbracht en zullen ze weer weggaan. Als je ze wegstopt (doe je vaak onbewust), dan blijven ze sudderen en kunnen ze op een onverwacht moment ineens naar boven komen en veranderen in boosheid, frustratie of jaloezie enz. Of in psychosomatische klachten als hoofdpijn en buikpijn. Daarom is het belangrijk om af en toe bewust ‘in je lichaam te zakken’.

Ik werk vanuit een holistisch visie, dat wil zeggen dat ik naar het grotere geheel kijk. Bij een storing in het systeem kijk ik niet alleen naar de klacht maar juist ook naar de oorsprong. Waar is het ontstaan? Hoe kom je weer in balans? Iedereen is anders en heeft een andere kijk op het leven. Het lijf verteld veel meer dan waar wij als volwassenen bij stilstaan. Elke spier die gespannen staat heeft een verhaal. Kinderen staan nog heel dicht bij hun gevoel, iets dat wij volwassenen onszelf hebben afgeleerd doordat we te vaak in ons hoofd zitten. We zijn in het dagelijks leven ons niet eens meer bewust van de verkrampingen in ons lichaam.

Wat is het nut van massage?

Massage is een goed middel om weer tot jezelf te komen. Door aanraking gaat je concentratie naar je eigen huid…de begrenzing tussen je binnenwereld en buitenwereld. Door aanraking word je je weer bewust van waar je lichaam behoefte aan heeft. Contact maken met je kind door aanraking en massage hoeft niet veel tijd te kosten en levert niet alleen je kind maar ook jezelf veel positieve energie op waardoor je zelf weer meer van het leven kunt genieten. Als je goed met je lichaam in contact bent sta je sterker in het leven.

Bij kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren. Door gerichte liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Daarbij worden zij zich bewust van hun lichaam en voelen waar zij zelf beginnen en ophouden. Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op.

45 minuten € 50,00    60 minuten € 60,00Kom uit je hoofd weer in je lichaamHelende handen SB Massages

In ons drukke bestaan leven we voornamelijk op onze automatische piloot en in stress. Dat begint al meteen bij het opstaan, we nemen dan in gedachten alvast de hele dag door. We haasten ons om tussen opstaan en de deur uit alles gedaan te hebben. Vaak gunnen we ons hier nog geen 45 minuten voor. Datzelfde geldt ook tijdens de dag, bij het eerste kopje koffie of thee op het werk al bezig zijn met het `avondeten’ of wat je in de sportschool gaat doen. Zijn we dan na een lange werkdag eindelijk thuis, dan moeten we van onszelf actief aan de slag om ons sociale netwerk helemaal door te lopen en vergeten we gewoon te `sporten’. En dan is het alweer bedtijd, veel te laat ga je je bed in…maar voor het slapen gaan nog wel even je telefoon checken of je nog wat likes hebt gekregen. En zo ga je met een vol hoofd slapen om de volgende dag niet geheel uitgerust weer op je automatisch piloot de dag te beginnen. We lopen onszelf voorbij en vergeten dat er meer is dan de ca. 25 cm. dat `hoofd’ heet, daar zit meestal nog 1.35 m – 1.75 m onder dat `lichaam’ heet.

Herken jij jezelf hierin? Dan is dit traject zeker het overwegen waard. Ik ga je in dit behandeltraject begeleiden hoe je de dag zonder je automatische piloot kunt beginnen. Hoe je regelmaat in je leven kunt brengen maar misschien nog belangrijker…hoe je uit je hoofd weer in je lichaam komt.

Door mijn jarenlange ervaring in het coachen om mensen weer in het lichaam te krijgen heb ik mij deze skills aangeleerd. We gaan in gesprek en zo probeer ik tot de kern van het `probleem’ te komen. Al pratende en in combinatie met een polariteitsmassage en Chakra healing zal ik je handvatten geven om de automatische piloot uit te schakelen en daardoor ontspannener de dag door te maken. En tijdens de massage/healing zal ik je hoofd laten voelen dat er nog veel meer is dan alleen je hoofd, dit kan gepaard gaan met wisselende emoties, schaam je hier niet voor. Ik wil je juist stimuleren om deze, vaak diep opgeslagen, emoties te uiten. Je zult naar verloop van tijd wel gaan merken dat je veel beter in je vel komt te zitten en dat je het leven (weer) kleurrijker gaat inzien.

Ben je nieuwsgierig geworden of dit wat voor jou is? Maak dan snel een afspraak voor een kennismakings/intakegesprek. Zo kunnen we kijken of de juiste `klik’ er is en jij mij voldoende `vertrouwt’ om samen tot de kern te komen.

Het intakegesprek duurt ca. 30 minuten en is gratis. Besluit je om daarna te starten met het behandeltraject dan zal dit in eerste instantie bestaan uit 10 behandelingen van ca. 2 uur per week. De kosten per behandeling van 2 uur zijn € 105,00. Je kunt er ook voor kiezen om de 10 behandelingen ineens te voldoen, dit kost dan € 990,00.

120 minuten € 110,00 of 10 behandelingen ineens voor € 990,00

Online boeken SB Massages

massage-middenbeemster