SB Massages

massage-leiderdorp

massage middenbeemster
Wellness- ontspanningsmassageontspanningsmassage sbmassages

Een massage is geen overbodige luxe meer. In ons huidige drukke bestaan hebben we steeds meer met stress te maken. Stress is één van de oorzaken waardoor we niet lekker meer in ons vel zitten. Een ontspannende massage kan hier de oplossing zijn!

Een ontspannende massage is een sederende massage die heel goed als deelmassage maar ook als complete lichaamsmassage geboekt kan worden. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van lange langzame strijkingen en knedingen om zo het algehele welbevinden naar een hoger niveau te brengen. Je zal merken dat lichaam en geest steeds dieper in ontspanning komen.

De behandeling kan altijd naar wens worden aangepast.

De wellness- ontspanningsmassage is geschikt voor iedereen die even een ‘momentje’ voor zichzelf wil hebben…en voor jong en oud!

30 minuten € 40,00  45 minuten € 55,00  60 minuten € 65,00  90 minuten € 85,00


Sportmassagesportmassage

Een sportmassage is een stimulerende massage. Tijdens deze massage wordt er diep op spieren, weefsel en pezen gewerkt waardoor de afvoer van vocht en afvalstoffen verbetert wordt. Ook bevordert een sportmassage herstel van spieren en kan het blessures voorkomen.

De sportmassage is ook geschikt voor niet sporters. Als je bijvoorbeeld een verkeerde beweging hebt gemaakt kan een sportmassage bijdragen aan een sneller herstel. Voor sporters is een sportmassage geschikt om voor of na inspanning te ondergaan. De werking is dan respectievelijk preventief en spierpijn verminderend.

Een sportmassage kan ook gecombineerd worden met een wellness-ontspanningsmassage.

30 minuten € 40,00    45 minuten € 55,00


Voetreflexmassagevoetreflexmassage SB Massages

Een voetreflexmassage is een massage die de reflexen in de voeten stimuleert om zo in de corresponderende delen van je lichaam reacties op te wekken. Een voetreflexmassage helpt je om je lichaam te ontspannen, om blokkades op te heffen en de energiecirculatie te bevorderen, zo komen lichaam en geest weer beter in balans. Deze vorm van drukpuntmassage zorgt voor een algehele welbevinding van het lichaam en voor een betere doorbloeding met als gevolg dat afvalstoffen beter kunnen worden afgevoerd.

Deze vorm van massage is voor iedereen (jong en oud) geschikt die kampt met lichamelijke klachten. Voor mensen met chronische pijn en/of andere blijvende ziekteverschijnselen, bijvoorbeeld bij Tietze/Costochondritis of Fibromyalgie, is deze massage zeker aan te raden. Dit omdat het een zeer verlichtende werking kan hebben. Bij een regelmatige herhaling kan het juiste effect behouden blijven.

Een voetreflexmassage is een op zichzelf staande massage en wordt daarom niet gecombineerd met andere massages.

45 minuten € 55,00    60 minuten € 65,00


PolariteitsmassageHelende handen SB Massages

Polariteitsmassage is een massage gericht op balans en reflectie. Hierin wordt een afwisseling gebruikt van grepen die de innerlijke balans herstelt en je uitnodigt tot meer bewustwording van lichaam en geest. Ik werk op huid-, bind-, spier- en orgaanweefsel om daar een juiste balans te creëren tussen spanning en ontspanning. Daarnaast pas ik polarisaties en verbindingsgrepen toe om de (geblokkeerde) levensenergie vrij te laten stromen. Ademhaling speelt een belangrijke rol in het stromen of blokkeren van energie. Daarom betrek ik de ademhaling ook in mijn behandelingen.

Polariteitsmassage is een holistische behandelvorm, wat inhoudt dat het spirituele, mentale, emotionele en fysieke als één groot samenhangend geheel wordt gezien. Met deze werkwijze zal ik trachten om de balans tussen alle lagen te herstellen. Een polariteitsmassage is enerzijds een heling en anderzijds een uitnodiging om zelf zorg te dragen voor balans en gezondheid. Een polarisatie is: het hebben van de handen in bepaalde posities om op die manier energie door te geven om zo jouw energie weer te laten stromen.

Kortom: Ga op zoek naar je innerlijke zelf.

Polariteitsmassage kun je onderverdelen in twee behandelingen, de Polariteitsreeks en de Polariteitsmassage.

De Polariteitsreeks is een behandelvorm die geblokkeerde energie weer vrij maakt en goed laat doorstromen. Ik werk ‘subtiel’ op het lichaam met weinig tot geen druk, beweeg de gewrichten los en pas polarisaties toe. Ik laat de energie tussen mijn handen stromen en probeer zo het zelfhelende vermogen van jouw lichaam te activeren. Deze behandeling wordt over de kleding heen gegeven.

45 tot 60 minuten € 65,00

De polariteitsmassage is een behandelvorm die net als ‘De Reeks’ geblokkeerde energie weer vrij maakt en goed laat doorstromen alleen gaat deze behandeling een stuk dieper. Er wordt veel met bindweefseltechniek gewerkt, er worden veel polarisaties toegepast en er wordt op de ademhaling gewerkt.

90 tot 105 minuten € 95,00

Wil je meer weten of wil je gelijk een afspraak maken om ‘op zoek te gaan naar je innerlijke zelf’? Neem gerust contact met mij op.


Voetreflexmassage bij Syndroom van Tietze / Costochondritistietze costochondritis sb massages

Wat is Tietze / Costochondritis eigenlijk?

Tietze is een pijnlijke aandoening aan het kraakbeen. Bij Tietze zwelt het kraakbeen onder aan het borstbeen samen met de tweede, derde en vierde rib op. Het is een goedaardige zwelling zonder infectie die ook wel een vorm van ontstekingsreuma wordt genoemd. De oorzaak van Tietze is onbekend en de klachten kunnen vanuit het niets opkomen. De pijn kan aanvalsgewijs ontstaan of rustig in de loop van uren tot dagen opbouwen. Deze aandoening is chronisch en de meeste mensen hebben er tijdens bepaalde perioden last van, bij sommigen zijn de klachten continue aanwezig. Tietze wordt vaak samen genoemd met Costochondritis. Bij Costochondritis is ook het ribkraakbeen aangedaan (voor of achterzijde) maar is er geen sprake van een zwelling. Deze aandoening ontstaat over het algemeen voor het 40e levensjaar en komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Een directe oorzaak van Tietze is nog niet bekend, al zijn er sterke vermoedens dat er factoren zijn die de chronische ontsteking en zwelling in de hand zouden kunnen helpen.

Deze factoren zijn:
•          Zware lichamelijke inspanning waarbij er ongewone krachten op en rond de borstkas worden uitgeoefend
•          Langdurige inspanning waarbij de bovenste ribben veel verplaatsing ervaren (langdurig hoesten en of                  keel schrapen, veel in voorovergebogen stand werken of een periode met veel liggen)
•          Een ongeluk met een grote inwerkende kracht op de borstkas
•          Zwangerschap
•          Luchtweginfectie (bovenste luchtwegen)

Welke klachten kun je ervaren?
•          Hevige, felle pijn achter en rond het borstbeen
•          De klachten ontstaan vaak rond de bovenkant van de borstkas ter hoogte van de 2e, 3e en 4e rib
•          Diep inademen, zuchten, niezen of hoesten veroorzaken pijn
•          De pijn straalt uit naar rug, nek, schouder en arm (veel mensen denken hierdoor aan een hartprobleem                wat in verreweg de meeste gevallen niet aanwezig is)
•          Druk geven op de pijnlijke plekken of ontstekingsplaatsen geeft extra klachten
•          Bewegingen van de arm en schouder kunnen pijnlijk zijn. In dit geval is het kraakbeen van het                            sternoclaviculair gewricht (het gewricht tussen borstbeen en sleutelbeen)   ontstoken
•          De ervaren pijn kan wisselen qua aard en uitingsplek en is soms gekoppeld aan het ademritme
•          Een benauwd en beklemmend gevoel op of in de borst
•          De huid kan op de plek van de zwelling rood verkleuren
•          Bij sommige mensen met Tietze blijkt de functie van slokdarm, maag, darmen en longen verminderd te                zijn
•          Door symptomen zoals een beklemmend gevoel op de borst en de pijn rond de hartstreek is een                         pijnaanval van Tietze een angstige ervaring die vaak overgaat in een bijkomende paniekaanval                           met eventuele hyperventilatie.

Raadpleeg altijd je huisarts als je één van bovenstaande klachten hebt. Deze kan beoordelen wat voor stappen en genomen dienen te worden. Een Tietze aanval lijkt heel veel op het krijgen van een hartaanval, daarom is het noodzaak snel te handelen. De huisarts kan ook aangeven of het wellicht om een andere klacht gaat die erg op Tietze lijkt.

Wat is de behandeling?

Er is geen afdoende, en voor iedereen gelijke, behandeling bekend. Helaas is er (nog) geen blijvende genezing mogelijk, de kans op terugkeer blijft altijd aanwezig.
Over het algemeen bestaat de behandeling van Tietze uit:
•          Het toedienen van ontstekingsremmende medicijnen (NSAID’s)
•          Een lokale verdovende injectie
•          Een zenuwblokkade in de zenuwen die tussen de ribben zitten
•          Houdings- en oefentherapie
•          Gerichte pijnverlichting middels warmtetherapie
Bovenstaande behandelingen worden door artsen en fysiotherapeuten uitgevoerd.

Wat doet een voetreflexmassage?

Bij de behandeling van Tietze komt het regelmatig voor dat men de aanraking op de pijnplek niet kan verdragen. Met het geven van een voetreflexmassage op de corresponderende reflexzones worden deze pijnplekken indirect aangeraakt maar wel behandeld. Sommige drukpunten kunnen evengoed pijnlijk in zowel de voeten als op het corresponderende reflexpunt aanvoelen maar in combinatie met ademhalingsoefeningen kunnen we dit reduceren. Het is echter wel zo dat dit na verloop van tijd prettiger gaat aanvoelen.

Let wel…Een voetreflexmassage is een aanvulling op eerder genoemde behandelingen en wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Wil je meer weten over mijn behandeling neem dan contact met me op.

45 minuten € 55,00        60 minuten € 65,00

massage-leiderdorp

massage-middenbeemster